Siirrä sisältöön
HUOMAUTUS: Pienin tilausarvo €43,95
HUOMAUTUS: Pienin tilausarvo €43,95
Finland

Kieli

Anodernas Roll i Skyddet mot Korrosion för Båtar och Fartyg

Anodien rooli korroosion suojauksessa veneissä ja aluksissa

Oikeanlaisten uhrianodien valinta veneellesi tai aluksellesi vaatii huomioon ottamista siitä, missä vedessä se tulee olemaan, sen pintakäsittelystä sekä erityisistä komponenteista, jotka tarvitsevat suojaa, kuten runko, potkuri, peräsin ja trimmilevyt. Vesiymäristö on kriittinen oikean materiaalin valinnassa anodeille, jotta voidaan taata tehokas suoja korroosiota vastaan. Jos et ole varma, mikä anodityyppi sopii parhaiten tarpeisiisi, tai jos tarvitset räätälöityjä neuvoja ainutlaatuiseen tilanteeseesi, olet tervetullut ottamaan meihin yhteyttä ohjauksen saamiseksi.

Anodit Makealle vedelle, Brakkivedelle ja Suolavedelle

Makea vesi

Sen vahvan kyvyn ansiosta olla passivoitumatta ja korkean ajovirran vuoksi magnesiumanodit ovat täydellisiä ympäristöissä, joissa on korkea resistanssi elektrolyytissä. Korroosiotasot makeassa vedessä ovat usein vähemmän ankaria kuin korkeassa suolapitoisuudessa, mutta tämä ei tarkoita, että katodista suojaa ei tarvita. Makean veden ympäristöille suosittelemme magnesiumanodeja.

Brakkivesi

Brakkivedessä käytetään usein sinkkiä tai magnesiumia. Mieluiten magnesiumia, jos et ole varma suolapitoisuudesta. Brakkiveden sopivien anodien määrittäminen on usein vaikeampaa sen resistanssin, pH:n ja bakteerien (mainitakseni muutamia) vaihtelun vuoksi, joten ennen päätöksen tekemistä, mitä anodeja käytetään, tulisi tehdä tarkempia mittauksia.

Suolavesi

Sekä sinkki että alumiini toimivat hyvin suolavedessä. Kuitenkin alumiini on paljon tehokkaampi korkeammalla suolapitoisuudella. Suunnilleen 1/3 painosta tarvitaan suojaamaan sama pinta-ala. Joten jos olet ympäristössä, jossa on korkea suolapitoisuus ja vähän saastumista (saastuminen voi aiheuttaa alumiinianodien passivoitumisen), suosituksemme olisi käyttää alumiinianodeja.

Navigoi maailman vesillä

Makea vesi, brakkivesi ja suolavesi muodostavat erilaisia vesiympäristöjä maapallolla, kukin omalla erityisellä suolapitoisuudellaan ja ekosysteemeillään.

 

Brakkivesi löytyy, missä makea vesi ja suolavesi kohtaavat ja sekoittuvat, kuten estuaareissa, luoden ainutlaatuisia ekosysteemejä lajeille, jotka on sopeutettu vaihteleviin suolapitoisuuksiin. Esimerkkinä on Itämeri, joka on tunnettu brakkivedestään. Brakkivedessä näkee useimmiten pieniä vapaa-ajan veneitä, huoltoaluksia, kalastusaluksia ja pienempiä matkustaja-aluksia.

Suolavesi löytyy valtameristä ja meristä, suolapitoisuudella noin 3,5%. Se muodostaa suurimman osan maapallon vedestä. Esimerkki: Tyynimeri. Täällä löydämme suuren valikoiman aluksia – kaikkea massiivisista konttialuksista ja risteilijöistä sotilasaluksiin ja syvänmeren kalastusaluksiin.

Makeaa vettä löytyy joista, järvistä ja pohjavedestä. Sen tunnusmerkkinä on matala suolapitoisuus, alle 1%. Täällä löydämme yleensä jokiveneitä, vapaa-ajan veneitä, pieniä matkustajalauttoja ja joskus pienempiä kauppalaivoja. Toisaalta Pohjois-Amerikan Suurilla järvillä navigoivat suuremmat alukset, kuten rahtilaivat ja säiliölaivat.

Lisäkysymyksiä tai huolenaiheita varten voit lukea FAQ täältä tai ottaa meihin yhteyttä.

Edellinen tuote Riski, joka liittyy suojattomiin metallirakenteisiin satamissa.
Seuraava artikkeli Putkilinjan suojaaminen maassa

Jätä kommentti

Kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisua

Pakolliset kentät

Vertaa kaikkia tuotteita

{"one"=>"Valitse 2 tai 3 tuotetta verrattuna", "other"=>"{{ count }} 3 artikkelista"}

Valitse ensimmäinen verrattavissa oleva tuote

Valitse muu vertailtava tuote

Valitse kolmas tuote verrataan

Vertailla