Siirrä sisältöön
HUOMAUTUS: Pienin tilausarvo €43,95
HUOMAUTUS: Pienin tilausarvo €43,95
Finland

Kieli

Risken med oskyddade metallstrukturer i hamnar

Riski, joka liittyy suojattomiin metallirakenteisiin satamissa.

Jättämällä sataman paalutuksen suojaamattomaksi voi johtaa vaarallisiin olosuhteisiin ja kalliisiin korjauksiin. Erityisesti satamissa, joissa suuri osa infrastruktuurista on usein terästä, korroosion riski on korkea. Tämä voidaan helposti estää asentamalla katodista korroosiosuojaa. Katodinen korroosiosuoja käyttää uhranodeja, jotka korrodoituvat muiden arvokkaampien metallikomponenttien sijaan satamassa, tarjoten tehokkaan suojan ja pidentäen rakenteen käyttöikää. Tämäntyyppinen suoja ei ainoastaan vähennä korjausten ja huollon tarvetta, mikä on taloudellisesti edullista, vaan se myös lisää turvallisuutta ja vähentää säännöllisten huoltotoimenpiteiden tarvetta.

Joissakin alueilla, joissa on murtovettä ja korkea sähköinen vastus, voi vaatia erityisesti suunniteltuja ratkaisuja. Näissä tapauksissa painovoimajärjestelmät voivat olla tehokkaampia kuin perinteiset uhranodit.

Pitkäaikainen vaikutus ja säästöt korroosiosuojalla

Asentamalla ja ylläpitämällä proaktiivisesti katodista korroosiosuojaa satamissa, varmistetaan, että nämä kriittiset infrastruktuurielementit pysyvät toiminnassa ja turvallisina pitkään, mikä johtaa suuriin säästöihin sekä ajassa että rahassa. Anodit auttavat suojaamaan tärkeitä metallirakenteita satamissa ruostumiselta ja tuhoutumiselta. Ne toimivat korrodoimalla itse tai ruostumalla muiden metallien sijasta ympärillä. Tätä kutsutaan galvaaniseksi korroosiosuojaksi ja se on keino pidentää sataman metallirakenteiden käyttöikää.

Tarvittavien anodien määrä satamassa vaihtelee. Se riippuu sataman koosta ja korroosioalttiudesta. Anodit sijoitetaan kohtiin, joissa korroosioriski on suurin, usein noin 0,3 - 0,5 metriä keskivesilinjan alapuolelle. Tämä varmistaa, että ne suojaavat mahdollisimman tehokkaasti. Suuri etu on myös se, että uhranodien aktiivisesti estäessä korroosiota voidaan mahdollisesti vähentää kruunupalkkien syvyyttä. Tämä merkitsee usein suurta säästöä rahassa, ajassa ja ympäristössä.

Kuinka usein anodeja on vaihdettava riippuu monista eri tekijöistä, esimerkiksi:

  • Materiaali
  • Ympäristö
  • Suojauksen mitoitus
  • Virtausnopeudet

Yleensä tällainen suoja suunnitellaan 20-30 vuoden käyttöiäksi.

Vaikutukset aluksilta ja laivoilta

Alukset ja laivat voivat edistää korroosiota vapauttamalla kemikaaleja tai polttoainetta, jotka vaikuttavat veden koostumukseen. Epäpuhtaudet, jotka lisäävät veden happamuutta, voivat nopeuttaa korroosioprosessia sataman metalleissa.

Seuraava artikkeli Anodien rooli korroosion suojauksessa veneissä ja aluksissa

Jätä kommentti

Kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisua

Pakolliset kentät

Vertaa kaikkia tuotteita

{"one"=>"Valitse 2 tai 3 tuotetta verrattuna", "other"=>"{{ count }} 3 artikkelista"}

Valitse ensimmäinen verrattavissa oleva tuote

Valitse muu vertailtava tuote

Valitse kolmas tuote verrataan

Vertailla